04-09-11

Kalligrafie op 13/9/11

Logo 2011.jpg

Tijdens onze volgende bijeenkomst verdiepen we ons in kalligrafie.

Wanneer ? dinsdag 13/9/11 om 20 uur Amfi; onze lesgever is André Respen.

Kalligrafie.jpg             pennen11.gif

 Cursus deel 1 en deel 2


Logo 2011.jpg

Tijdens onze volgende bijeenkomst verdiepen we ons in kalligrafie.

Wanneer ? dinsdag 13/9/11 om 20 uur Amfi; onze lesgever is André Respen.

Breng alvast een kleine tekst of een gedichtje mee ! respena@hotmail.com

Iedereen welgekomen ! Alhier de foto's!

kalligrafie 2.jpg

 

Kalligrafie.jpg

 

 

 

Tip 1

Op vraag van onze collega's bemiddelaars uit Leuven sturen wij graag onderstaande info door over de open monumentendag en meer bepaald de tentoonstelling ‘vrijwilligers en bemiddeling’, georganiseerd door burenbemiddeling Leuven en BAL.

Volgende week zondag 11 september is het weer Open Monumentendag van 10 – 18 uur.

Aangezien het thema dit jaar ‘conflict’ is zagen zij een mooie gelegenheid om ook het verhaal van bemiddeling hieraan op te hangen.

BAL en de preventiedienst Leuven (Burenbemiddeling) hebben (in samenwerking met Oliver Shrimpton met foto’s van Katrien Goossens) een tentoonstelling uitgewerkt, die je zal kunnen bekijken in het gerechtsgebouw van Leuven. De titel van de tentoonstelling is ‘Bemiddeling en vrijwilligers’ en ze stellen tentoon op de tweede verdieping. En omdat 2011 het Europese jaar van de vrijwilliger is, hebben ze hen een centrale plaats gegeven.

Via deze link kan je een blik werpen op het programma!

http://www.leuven.be/binaries/omd2011_brochure_tcm16-4324...

De tekst in bijlage geeft aan welke andere activiteiten er eveneens in het gerechtsgebouw plaatsvinden.

Je mag vanzelfsprekend deze mail verder verspreiden naar vrienden en kennissen.

Vriendelijke groeten,

Robert DELATHOUWER en Malory DELEYE

 

Tip 2

Beo Beursen       Hobby Creatief Salon

Welkom op het 19e Hobby Creatief Salon MECHELEN
Woensdag 21 t/m zondag 25 september 2011
De grootste én leukste creativiteitsbeurs van het land!

Bent u creatief of knutselt u graag in uw

vrije tijd,
dan bent u aan het goede adres:

Hobby Creatief Salon

Het Hobby Creatief Salon, al 18 jaar op rij de grootste & meest toonaangevende beurs voor hobby & creatieve vrijetijdsbesteding van België, presenteert zowat alle creatieve trends onder één dak.

Alle benodigde artikelen zijn hier verkrijgbaar, er wordt gedemonstreerd en je kan ter plaatse zelf creatief aan de slag gaan in diverse workshops.

Een creatief dagje uit, voor jong en oud…

http://www.hobbysalon.be/

Tip 3

DE WISSELKAMER
Leuven, 3-11 december 2011

RUIL JE KUNST      

In december trekt KUNSTWERK[t] naar de oude lokettenzaal van de Gilde van Ambachten en Neringen/Volksbank van Leuven. Gesteund door CERA zetten we een ruilbeurs op: De Wisselkamer. Wat valt er te wisselen? Geld tegen kunst? Dat gebeurt al te vaak. KUNSTWERK[t] laat je je eigen kunst ruilen.

Iedereen die beeldend en/of toegepast werk maakt is van harte welkom om deel te nemen aan De Wisselkamer. Je kan een juweel ruilen voor een schilderij, keramisch werk voor een glasobject… de ruilmogelijkheden zijn onbegrensd! En – als extraatje trekt KUNSTWERK[t] enkele professionele kunstenaars aan die hun werken ook in De Wisselkamer ‘te ruil' zullen aanbieden.

Schrijf je in voor De Wisselkamer en wandel met een uniek eindejaarscadeau de deur uit.

PROGRAMMA

3 december 2011 – 16u: opening De Wisselkamer met randactiviteiten (lezingen, workshops). Tijdens de opening duid je aan met welk werk je zou willen ruilen.

4 tot en met 10 december 2011: doorlopende tentoonstelling van de deelnemende werken.

11 december 2011 – 16u: finissage De Wisselkamer en definitieve ruil van de werken.

Een niet te missen tentoonstellingskans in hartje Leuven!

Hoe deelnemen?

•  Stuur vóór 17 oktober 2011 een foto (minimum 1MB) van 1 eigen werk dat je wil ruilen naar Winne Lievens: winne@kunstwerkt.be

•  We vragen 10 euro inschrijvingsgeld. Pas nadat we je betaling hebben ontvangen is je deelname officieel. (Storten kan op 001-3538770-92 of op IBAN-nr BE12 0013 5387 7092 / BIC: GEBABEBB met vermelding van "Wisselkamer + uw naam")

Wil je inschrijven of meer informatie? Bel 09/235.22.70 of mail naar info@kunstwerkt.be !!!

http://www.kunstwerkt.be/

Tip 4

Allen,
 
In bijlage vinden jullie een uitnodiging voor het fotosalon 2011 van fotoclub De Klup Hoegaarden. Met vriendelijke groeten,
 
Rudi Vandenbempt

Voorbeeld_kleur.jpg

Tip 5

Bonjour,

Vous êtes cordiallement invité(e)s à l'occasion de l'exposition de  quelques unes de mes oeuvres à Ecaussinnes les 24 et 25 Septembre de 10h00 à 19h00. En plus, pour ceux qui ne connaissent pas encore le coin, je vous assure, c'est très sympa et pitoresque, et plein d'artistes partout!!

 
Au plaisir de vous rencontrer
 
Nora Briceno Echegaray

 

EcaussinnesCitédArts2011.jpg

Tip 6

logo Hageland16 Hagelandse gemeenten (Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bierbeek, Boutersem, Diest, Hoegaarden, Glabbeek, Landen, Linter, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo, Zoutleeuw) willen op 31 december 2011 een erfgoedbeleidsplan indienen bij de Vlaamse Gemeenschap. Het doel van deze samenwerking is het afsluiten van een cultureel-erfgoedconvenant. Bent u actief betrokken bij het erfgoed in deze regio, als vrijwilliger of professioneel? Wilt u meedenken over het cultureel-erfgoedbeleid in de regio? Dan horen wij graag uw stem!

·         Donderdag 15 september van 19.00 uur tot 22.00 uur in Hoegaarden.

·         Zaterdag 17 september van 14.00 uur tot 17.00 uur in Diest.

·         Dinsdag 20 september van 19.00 uur tot 22.00 uur in Tielt-Winge.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk bij lena.lansbergen@vlaamsbrabant.be

Of ga naar https://sites.google.com/site/erfgoedconvenanthageland/home

Meegedeeld door Johan De Rocker

Tip 7

http://www.moulindevere.be/j/

scannen0012 - kopie.jpg


De nieuwe tijdelijke tentoonstelling van het BMMV

23.09.2011> 31.08.2012 : Sweet candy! De zoete geschiedenis achter snoep

Snoep, karamel, suikerboon,gekonfijt fruit, …

Deze zoete woorden zijn onlosmakelijk verbonden met onze mooiste jeugdherinneringen: deze extraatjes roepen puur plezier op.

Elke tijd en stad heeft zijn specialiteit: amandelen met honing tijdens de Oudheid, Aziatische sesamkoekjes, Belgische neuzekes en babelutten, pralines van Montargis, Braziliaanse brigadeiros, enz.

 

Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding heeft het genoegen om u onder te dompelen in de hiermee gepaard gaande zoete smaak en verbeelding aan de hand van kunstwerken en authentieke voorwerpen zoals snoepdoosjes, drageoirs, candissoirs, vormen voor het maken van neuzekes, offers van suiker, oude gravures, suikerbonenmachines, materiaal van de suikerbewerker ….Met een snoepje is alles lekker!

Tip 8

Nieuws van Art-X Tienen:
zondagvoormiddagen 20 en 27 november  2011 begeleidt Nicolle Verheyden een creatieve workshop 'kunstwerken met papier maché'. Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen 5 euro per sessie.
 
Tip 9

<w:LsdException

23:16 Gepost door Eric Mathues, voorzitter, namens Tresartes in Demonstratie, Vorming | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kalligrafie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.