11-07-12

Meer info voor de maand september 2012

Logo 2011.jpg

Kunstzinnige aktiviteiten (vervolg)


Tip 18

Stadsschouwburg Antwerpen
Nieuw in Stadsschouwburg Antwerpen
Ben X, de musical

Ben X, de musical

08.09.2012 - 16.09.2012

Koop tickets
Kom als VIP

Na het boek, het toneelstuk en de film is er nu ook de grensverleggende musical! Het thema van Ben X is 4 jaar na de filmrelease nog steeds actueel. Stap binnen in het leven van Ben door middel van live camerashots, gigantische projecties en prachtig gecomponeerde muziek. Deze musical zal niemand koud laten… vernieuwend, aangrijpend en anders.

Lees verder...
Stomp

Stomp

22.10.2012 - 26.10.2012

Koop tickets
Kom als VIP

Deze Britse ritme-sensatie is de laatste jaren uitgegroeid tot een waar fenomeen. Ze brachten een energetische adrenalinekick voor een wereldwijd publiek. Na hun doortocht op de slotceremonie van de Olympische Spelen, komen ze eindelijk terug naar Vlaanderen! De performers gebruiken echt alles.

Lees verder...

Cirque Du Ciel - ShangHi

Cirque Du Ciel - ShangHi

19.10.2012 - 21.10.2012

Koop tickets
Kom als VIP

Voor de allereerste keer in Vlaanderen: de internationaal geprezen show Shanghi door het befaamde Cirque Du Ciel. Deze wondermooie, extravagante show geregisseerd door Guy Caron, bekend van Cirque du Soleil, combineert acrobatiek, moderne dans, originele muziek, martial arts en vele andere elementen uit de Chinese cultuur.

Lees verder...

met de bus naar Peter Pan in Vorst Nationaal

met de bus naar Peter Pan in Vorst Nationaal

27.12.2012

Koop tickets

Ontdek samen de fantastische arenaproductie Peter Pan in Vorst Nationaal, zonder parkeerproblemen of zorgen om op tijd te komen! Een wonderlijke avond om nooit te vergeten! Onze bus brengt je in alle comfort heen en terug naar Vorst, met uiteraard persoonlijke begeleiding, een drankje aan boord, … Alles voor een gezellig avondje uit!

Lees verder...

 
 

Tip 19

 
 
   
  IN DE KIJKER
  TournEe Zennerale
De wandelgids Tournée Zennerale van Erfgoedcel Brussel loodst je doorheen het rijke bier- en brouwersverleden in hartje Brussel. Er is ook een gratis te downloaden doe-het-zelf wandeling. Schol!
  Stemmen uit Babel
Maak met historicus Hans Vandecandelaere een wereldreis waarop je tal van nationaliteiten ontmoet, dit alles binnen de grenzen van het Brussels Hoofdstedelijk gewest.
  Bozar Electronic Arts Festival
Het Music Festival krijgt een veel ruimere invulling dankzij beeldende kunst, film, fotografie en nieuwe uitdrukkingsvormen op het snijpunt van artistieke expressie en technologische innovatie.
   
  Win
  Win tickets voor het KlaraFestivalconcert 'The Schubert Trilogy'
UiTinBrussel trakteert op een flinke portie klassieke muziek! Doe mee aan de UiTinBrussel wedstrijd en maak kans op een van de vijf duotickets voor het concert 'The Schubert Trilogy' op het KlaraFestival (11/09).
   
  Langs het kanaal
  Festival Kanal 13/09 > 16/09
Dit festival is een unieke gelegenheid om fascinerende buurten te verkennen terwijl er allerlei artistieke interventies plaats vinden. De omgeving van het kanaal wordt een 'must go zone'.
 
  KampoKanall 15/09
Zinnema kiest voor de kanaalzone en meer bepaald voor de fraaie Biestebroekkaai in Anderlecht om het nieuwe seizoen van de amateurkunsten te openen met een kamp vol verhalen.
 
  Jogging Leopold II  
Molenbeek is de kanaalgemeente bij uitstek. De jogging van Integratiecentrum Foyer is bijzonder sympathiek en een goede gelegenheid om het tegen tientallen andere nationaliteiten op te nemen.
   
  Open Monumenten / Autoloze Zondag
  MusikOmetro 15/09
Het Brusselse feestweekend met de Open Monumentendagen en Autoloze Zondag komt eraan. Neem zaterdag zeker de metro want ettelijke stations worden omgetoverd tot unieke concertlocaties.
 
  Open Monumentendagen 15/09 > 16/09
Zelden toegankelijke architectuurparels openen hun deuren. Gidsenvereniging Brukselbinnenstebuiten geeft met de Sélection du Patron goede tips in de vorm van handige, makkelijk te volgen circuits.
 
  Autoloze zondag 16/09
Tijdens de Week van de Vervoering is Brussel een zondag lang autovrij. Voetgangers, fietsers en skaters palmen de straten in. Ettelijke cultuurhuizen maken dat er overal iets te beleven is.
   
  Muntpunt
  De favoriete boeken van Patrick Riguelle  
Patrick Riguelle werd bekend als zanger van De Laatste Showband. Wist je dat hij ook een fervent lezer is? Hij vertelt aan journalist Manu Adriaens wat er zoal in zijn boeken- en platenkast staat.
   
  September
  KlaraFestival 31/08 > 14/09
Dit jaar zoekt het KlaraFestival het in hogere sferen. Knocking on Heaven's Door spit de relatie tussen spiritualiteit en muziek uit, met werken uit meer dan vijf eeuwen muziekgeschiedenis.
 
  Marni Jazz Festival 05/09 > 15/09
De cello staat centraal en niet minder dan 3 avonden zijn gewijd aan Belgische creaties die speciaal gemaakt zijn voor Marni, dat zich zo bevestigt als een hotspot voor jazzliefhebbers.
 
  Design September 06/09 > 30/09
Pop-up stores duiken op in de stad, onder het Rogierplein opent het D-Platfom: Brussel is weer een maand lang de hoofdstad van het design. De meeste locaties zijn gratis toegankelijk.
 
  STOEMP! Brusselse cafEconcerten 17/09 > 17/11
Stoemp! trakteert weer op gratis concerten in het gezellige circuit van authentieke Brusselse kroegen en zal voor de allereerste keer plaats vinden in openlucht (op 3 oktober).
 
  Nocturnes van de Brusselse Musea 20/09 > 13/12
De Nocturnes op donderdagavond gaan van start in het Museum voor Natuurwetenschappen en het gloednieuwe Parlamentarium waar een 360° digital surroundscherm opgesteld staat.
 
  Brussel Brost 27/09
Br(ik staat voor Brussel&ik en zet de stad op de kaart als een plek waar het voor Vlaamse studenten goed leren én leven is. Om de start van het nieuwe academiejaar te vieren, wordt er gefeest in de kanaalzone.
   
  Een vooruitblik
  Een nieuw cultuurseizoen 01/10 > 31/12
UiTinBrussel blikt even vooruit naar de grote evenementen tot eind december 2012.
   
   
   
  Deze gratis maandelijkse nieuwsbrief wordt uitgegeven door Muntpunt. Dit bericht werd verstuurd naar: hilda.poleunus@skynet.be. Als je deze nieuwsbrief voortaan liever niet meer ontvangt, klik dan hier om je uit te schrijven.

Muntpunt - Munt 6, 1000 Brussel - T 0800 13 700 - www.uitinbrussel.be

Tip 20

03-09-2012 Nieuwsbrief SPES-forum
 
Nieuws
Voor scholieren is 'terug naar school' het motto van de dag. Misschien is het vandaag voor u ook een beetje 'terug naar de school van het dagelijkse leven'? Want ook al ben je al een tijdje terug uit vakantie, pas in september merk je dat het leven zich weer echt op gang trekt. Het verkeer wordt drukker - ook digitaal - de trein zit weer wat voller en de gemiddelde leeftijd om 8u 's morgens op straat daalt drastisch.
SPES zoekt in haar activiteiten de verankering van zingeving en spiritualiteit in dat leven van alledag. Met de najaarsactiviteiten hieronder hopen we een steentje bij te dragen aan een geïnspireerde samenleving. De meeste staan in het teken van de Maand van de Spiritualiteit in oktober. En dat zijn er nog maar enkele. Neem zeker ook eens een kijkje naar de meer dan 50 partnerinitiatieven in de evenementenkalender van de MvdS.
Wat je plannen voor het najaar ook mogen zijn, een zinvolle start gewenst!

De SPES Academie

Campagne & opening Maand van de Spiritualiteit

Onder het motto Niet alles is te koop stuurden we acteur Gert Winckelmans naar de supermarkt. Hij probeerde er - onder het oog van onze verborgen camera - bussen liefde, blikken geluk en sprayflessen vriendschap te verkopen aan nietsvermoedende klanten. Benieuwd wat dat oplevert? Bekijk hier het filmpje en deel het met al je kennissen!
Openingsevenement
Op 1 oktober openen we de MvdS in het FelixPakhuis in Antwerpen. Voor slechts 8 euro laat u zich inspireren door o.m. Guillaume Van der Stighelen, Alicja Gescinska, Oscar van de Boogaard en Roy Aernouts. Wacht niet te lang want er werden reeds meer dan 100 plaatsen gereserveerd.
Wanneer? Maandag 1 oktober 19u30-21u00
Waar? FelixPakhuis Antwerpen
Lees Meer


Tweespraak 'Religie en authenticiteit'
In het kader van de 'Maand van de Spiritualiteit’ organiseren het SPES-forum en La Verna een tweespraak waarin Frank De Waele en Kristin Vanschoubroek een getuigenis brengen rond religie en authenticiteit.
Beide sprekers zijn leiders van een spirituele gemeenschap. Ze zullen elk hun weg naar verdieping en zingeving toelichten aan de hand van hun persoonlijk levensverhaal en hun spirituele bronnen. Ze gaan ons vertellen hoe ze tot de keuze kwamen om respectievelijk boeddhist en christen te zijn en wat voor hen de essentie is van hun bezieling en hun manier van in het leven staan.
Wanneer? Donderdag 11 oktober, 20u-22u
Waar? Cultuurkapel Sint-Vincent, Gent
Lees Meer
Studienamiddag 'Authentiek Leiderschap'
Ook in het kader van de MvdS organiseert SPES samen met de Gemeenschapseconomie, Sylvester Productions en VKW een studienamiddag over authenticiteit en leiderschap. Sleutelvragen zijn o.m.:
- wat is de rol van authenticiteit in leiderschap en wat betekent dit precies?
- wanneer zijn leiders authentiek en wat zijn hiervoor bepalende factoren?
- spelen spirituele waarden hier een rol in?
Een aantal praktijkgetuigenissen en een theoretische reflectie gaan in op deze vragen. Met bijdragen van dr. Hannes Leroy, Herman Van de Velde, Marijke Fonteyn en Jan Gijbels.
Wanneer? Dinsdag 16 oktober (15-17u)
Waar? Ontmoetingscentrum Eenheid, Rotselaar
Lees Meer
Jongerenconferentie 'Let's Go 50/50'
Ben jij tussen 17 en 26? Dan zijn we razend benieuwd naar jouw idee over de toekomst van Europa. Stel je dus als de bliksem kandidaat voor de tweedaagse conferentie letsgo5050 dit najaar.
Letsgowadde?
Letsgo5050 wil in Vlaanderen een dialoog op gang brengen tussen verschillende generaties over de toekomst van de Europese Unie. Vijf 50-plussers dagen 50 jongeren uit om een toekomst voor Europa uit te tekenen. De bal ligt dus in jullie kamp! Ga aan de slag met de verwachtingen en bezorgdheden van de generatie 50+ en maak een ontwerp van ‘Europa 2050’. Kortom: Letsgo5050.
Waar en Wanneer? Deze gratis conferentie vindt plaats van 16 tot 18 november in Brussel (met een voorbereidende kick-off avond op 16/10 in Leuven).
Lees Meer


Workshop 'Buddhist Values in Business and its Potential for Europe'
In samenwerking met het European SPES Forum organiseert het Buddhist Economics Research Platform, de Loden Foundation en de 'Hungarian Bhutan Friendship Society' een conferentie over hoe boeddhistische waarden een bron van inspiratie kunnen zijn voor Europa. Vooral het Bhutaanse concept van Bruto Nationaal Geluk zal uitvoerig behandeld worden in deze Engelstalige bijeenkomst.
Wanneer? 24-25 November Brussel
Waar? Ateliers des Tanneurs, rue des Tanneurs 58-62, 1000 Brussel
Lees Meer


Netwerkagenda
- 3 september: Workshop Reis naar de stilte via klankschaalconcerten, Zwevegem
- 4 september: Workshop Managing Without Ego, Siddharta Tremelo
- 4 september: Yoga & Tai Chi lessen Groeien in zelfbewustzijn, Zwevegem
- 5 & 9 september: Introductie tot Emotioneel Lichaamswerk, Westerlo / Leuven
- 6 & 7 september: De kunst van het luisteren, Stiltegebied Waerbeke
- 11 september: Kennismakingsdag Basiscursus Authenticiteit, op weg naar bezield leven, Gent
- 11 sept-11 dec: Translevensbeschouwelijke Oefeningen, Onderweghuis Antwerpen
- 12 sept-25 okt: Meditatiereeks voor beginners, Duffel/Lier
- 12 sept-21 dec: Geavanceerde cursus 'Samen mediteren', Duffel
- 13 sept-16 nov: Cyclus 'common sense' voor managers ZIN in transformatie, Leuven
- 15 september: Start opleiding Counseling in existentieel welzijn, Leuven
- 16 september: La Verna viering Gnosis en de Katharen, La Verna Gent
- 20 sept-7 febr: Workshops Lifefullness, Wiekevorst / Hasselt
- 27 september: Conferentie Het vierde paradigma in het werkveld: Business spiritualiteit, Antwerpen
- 30 september: Artiestenmis, St.Michielskerk Leuven
- 30 september: Festival Domifeste, Gent
- 7 oktober: Natuurwandelingen, La Verna Gent
- 9 oktober: Festival van de Verbeelding, Antwerpen
- 15 oktober: Initiatie Sacrale dans, Begijnhofkerk Antwerpen
- 15 okt-10 dec: Oefengroep Geweldloze communicatie, Leuven
- 19 & 26 okt: Workshop Conflict in Contact, Leuven
- 25 oktober: Workshop Verhalen bezielen, Onderweghuis Antwerpen
- 23 nov-7 dec: HIG-vorming Aandacht, aanwezigheid en zelfreflectie in gezinswerk, Schaarbeek
- 24 november: Lezing Dirk Barrez over ‘Van verontwaardiging naar verandering’, SD Worx Antwerpen
- 29 november: Lezing Pim van Lommel over ‘Eindeloos bewustzijn’, Gent
- 12-15 Dec: Jeugdspel Europe of Tomorrow, Eindhoven (NL)
---
- 7-28 maart 2013: Bijscholing Een contextuele kijk op gezinsrelaties, HIG Brussel
- 8-22 maart 2013: Bijscholing Islamitische visies op relaties en opvoeding, HIG Brussel

Meer info over deze activiteiten
Uitgever

Jochanan Eynikel
Directeur SPES-Academie
03/09/2012
Contact
Waversebaan 220
3001 Heverlee
info@spesforum.be
tel. +32 (0)16 39 84 71
fax. +32 (0)16 38 66 66

Tip 21

Oproep tot deelname | Appel à la participation | Call for entries

Beste kunstenaar,

Mad Art zoekt kunstenaars voor deelname aan Lille Art Fair 2013. Deze beurs vindt plaats van 7 tot 10 maart 2013 in het Grand Palais te Rijsel (Frankrijk).

Sinds de eerste editie in 2008 is Lille Art Fair een integraal deel geworden van het Euro-Culturele landschap. Lille is de 4e grootste stad van Frankrijk en was Culturele Hoofdstad in 2004. De stad staat nog steeds bekend om de vele bezoekers, haar mooie erfgoed en vriendelijke atmosfeer.
In 2012 telde Lille Art Fair meer dan 20.000 bezoekers en meer dan 100 galerieën uit 8 verschillende landen.

Het is mogelijk om met Mad Art deel te nemen aan deze beurs !

U heeft interesse en wil meer weten over de voorwaarden en kosten verbonden aan deelname? Contacteer ons dan vrijblijvend per mail . Deelname is alleen mogelijk mits voldoende interesse en na selectie van uw oeuvre. Inschrijvingen moeten gebeuren voor zondag 23 september 2012.

Vriendelijke groeten,

Aaike De Jonghe
aaike@mad-art.eu
www.mad-art.eu

Klik hier voor nog meer tips

22:44 Gepost door Eric Mathues, voorzitter, namens Tresartes in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: info |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.