12-07-12

Nog meer info september 2012

Logo 2011.jpg

Kunstzinnige activiteiten (vervolg)


Tip 22

Dag iedereen !

Wie mij het laatste jaar de vraag stelde: ‘En, hoe is't?’ riskeerde een heel lang verhaal te moeten aanhoren over een cultureel evenement waar ik mee bezig was: Hoegaarden Schrijft!

Dat begint precies over een maand en loopt de hele maand oktober in Hoegaarden. Ik stuur dit mailtje met een pdf van onze nieuwe website erbij (online: www.hoegaardenschrijft.be) om jullie vriendelijk uit te nodigen op een of meer activiteiten. Er is voor elk wat wils; meer dan veertig tentoonstellingen en evenementen.

Als ik een paar suggesties mag doen:
- De opening (30 sept. 14 uur) is met een wandeling over een foto/poëziepad met als thema: ‘Wij, paarden’ (vergeet de komma niet!).
Een bezoek meer dan waard en het pad blijft de hele maand open.
- Op 13 oktober, de avond voor de verkiezingen, is er ‘Het Groot Dictee van het Hoegaards Bier’: géén dictee voor spellingspecialisten – wel integendeel, zou ik durven zeggen.
- ‘Shadows’ (27 oktober) is muziektheater voor wie van moderne spirituele muziek en beeldende kunst houdt. Er zullen niet veel gelegenheden meer zijn om dit te beleven. Dit is een avond op artistiek topniveau met het ensemble Zefiro Torna en meester-kalligraaf Brody Neuenschwander.
- ‘Dwalen tussen de sterren’: onze slotavond op 31 oktober in de feeëriek verlichte Tuinen van Hoegaarden, met allerlei vermaak, maar ook met poëzie en opgeluisterd door de Ensorfanfare.

Niemand is verplicht om te komen, maar het zou spijtig zijn als je dit zou missen. En het zou mij persoonlijk veel plezier doen jullie te mogen verwelkomen.

Beste groeten,
Hoegaarden !cid_F9A6DB5722924B418C98630E229420B9@HPDV7.jpg

Anneke Alderweireldt

www.facebook.com/hoegaardenschrijft

Tip 23

Greta Kestens stelt tentoon

met 5 werken in acryl,

met de Limburgse Academies Beeldende Kunsten.

 

Van: 09 – 09 – 2012 tot 11 -11 - 2012-09-02

Adres: Mijnsite Beringen Badzalencomplex Koolmijnlaan 201 3582Beringen


Tip 24
Dag iedereen.

Welkom op Cuest'art Virton 2012!
Marijke en ik zullen beide weekends van 14u30 tot 19u00 aanwezig zijn op de locatie "Grande Maison".
Als onderstaande afbeelding niet zichtbaar is, klik dan hier.

Jef cid_834F5C864A3C4ACE927A9EF0614DE903@HPDV7.jpg


Tip 25


 

banner_nieuwsbrief
       
 

Last van hartkloppingen? Sta je te popelen om kennis te maken met de cursussen voor het najaar? We stellen je geduld niet langer op de proef. Leer waarom je zo geniet van ongezond eten, hoe je mensen in nood te hulp schiet of hoe je het beste uit de natuur bundelt om je medicijnkast tot de nok te vullen.
Beter voorkomen dan genezen, zei ons bomma altijd.

Ga verder naar spoed!


waarom vinden we ongezond eten zo lekker basisreanimatie
Basisreanimatie en defibrillatie
de banken en de crisis de kracht van kruiden
De banken en de crisis: oorzaken en remedies


     
nieuw aanbod

  Najaarsaanbod online
School je om tot uomo universale - leer in onze reeks kunstgeschiedenis wat dat dan wel mag betekenen - en ontdek talenten bij jezelf waarvan je het bestaan niet vermoedde (breien voor mannen, wat houdt je tegen?). Een ontspannend avondje sterren kijken, een digitaal fotoalbum maken, creatief wezen met plastic, je verdiepen in de wereldpolitiek... alles kan. OK, wintertruitjes haken voor je hond hebben we niet, maar zeg nooit nooit. Klik hier, en kies er iets tofs uit.
     
spaanse combinatie


  Spaanse combinatie
Op zoek naar iets leuks om te doen met vrienden of man/vrouwlief? Iets zuiders klinkt goed? Maar liggen jullie interesses toch net dat tikje verder uit elkaar? Probeer dan eens een Spaanse combinatie!
Lees meer
     
Kaffee Detinee Ciné

  Kaffee Detinee Ciné
Kaffee Detinee Ciné presenteert: de betere film achter traliewerk. Films over en in de gevangenis. Een niet alledaagse setting, en ook jij kan er naartoe.

Ga verder naar ...
     
cultuur van de stilte

  Cultuur van de stilte
In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober krijg je zoals elk jaar een uur meer slaap. Een ideaal moment dus voor een vroege ochtendwandeling, die lijkt dan net iets minder pijnlijk, nietwaar? En er zo vroeg 's ochtends op uit trekken, maakt er een heel nieuwe ervaring van.
Lees meer


Tip 26

 

Loop mee met Artsen Zonder Grenzen
langs het parcours van Vlaamse wielerklassiekers


Op 29 en 30 september organiseren de Sporters voor Artsen Zonder Grenzen in samenwerking met SportUp ‘De Ronde: 240 km run’. Het traject loopt deels langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen voor eliterenners en andere wielerklassiekers. Zo passeren onder meer Tiegemberg, de Oude Kwaremont, de Rekelberg, de Berendries en de Muur van Geraardsbergen de revue: een uitdagend parcours!

De 240 km moeten niet in één ruk afgelegd worden. Om de 10 km worden knooppunten ingericht, waar deelnemers kunnen starten of stoppen. Bovendien is De Ronde geen wedstrijd. Alle details over inschrijvingen en het parcours vind je op www.240kmrun.be.

De Sporters organiseren al 20 jaar sportevenementen ten voordele van Artsen Zonder Grenzen en zamelden in die tijd meer dan 1 miljoen euro in. Voor hun twintigste verjaardag willen ze een speciale inspanning leveren. De deelnemers aan De Ronde laten zich sponsoren en de opbrengst van het evenement gaat integraal naar Artsen Zonder Grenzen.

Het is dankzij dit soort evenementen dat Artsen Zonder Grenzen privégeld krijgt dat hen toelaat in meer dan zestig landen mensen in nood te helpen, ook in conflictgebieden. We zijn de Sporters daar heel dankbaar voor”, zegt Meinie Nicolai, voorzitster van Artsen Zonder Grenzen.

Schrijf je in voor 10, 20, 30 of 40 km (of 240!) op www.240kmrun.be. Heb je nog vragen? Mail naar deronde@azg.be.

Namens de Sporters van Artsen Zonder Grenzen
Verhulst Johan
Verantwoordelijke Mailings De Ronde - Le Tour 240 km
 
Tip 27
 
 
 

BUDA VISTA!#1 •nieuw festival•

 
 
 

•UITzicht BUDA VISTA!#1•

Tijdens dit nieuw driedaagse festival bieden we je uizicht op en inzicht in hedendaagse podiumkunsten, waarbij UITzicht je nieuwe lijnen in het landschap van de podiumkunsten toont.

We presenteren werk van artiesten die bij BUDA aan de slag zijn, of door BUDA ondersteund of gecoproduceerd worden. Sommige projecten hebben al een hele tournee achter de rug, anderen zijn kraakverse creaties. In elk geval: het gaat om artiesten die er voor BUDA écht toe doen!

 
 

Cuqui Jerez (ES) - 'The Nowness Mystery'

Een experiment gebaseerd op de ervaring van het nu. De leegte van het moment als een plek voor kansen en mislukking. Wanneer zijn we in godsnaam? En waar is mijn schoen?

do 27/9 om 21:15
Budascoop

 
 
 

Diederik Peeters (BE) - Red Herring

Red Herring biedt op zijn dolkomische manier een treffend beeld van de alledaagse verwarring die je ervaart in een wereld die je bestookt met prikkels zonder begin, einde of samenhang.

vr 28/9 om 21:15
Budascoop

 
 
 

Gérald Kurdian (FR) - The Magic of Spectacular Theater

The Magic of Spectacular Theater gebruikt een vreemdsoortige vorm van antropologie om, ondersteund door performance en popmuziek, het begrip ‘magie’ op Westerse wijze duidelijk te maken…

za 29/9 om 21:15
Budascoop

 

•INzicht BUDA VISTA!#1•

 

INzicht wordt gecureerd door één kunstenaar. Hij/zij verzamelt daarbij mensen uit andere velden om zich heen; wetenschappers, filosofen, economisten, politiekers of beeldende kunstenaars presenteren hun werk of ideeën.

Welkom in de hersenpan van de kunstenaar!

Het ‘INzicht'-luik van deze eerste editie wordt gecureerd door choreograaf Andros Zins-Browne (US/BE). Parallel met het creatieproces van Welcome To The Jungle (te zien op NEXT Festival op 30/11 en 1/12), nodigt Andros in 'Playing with Undead Things' vijf kunstenaars, een cultuurwetenschapper en een goochelaar uit om drie dagen lang het (onvertaalbare) begrip ‘the uncanny' verder uit te diepen door middel van beeldend werk, video en een geurinstallatie van Fabrice Pichat (FR), Albin Karlsson & Bjorn Renner (SE), Sarah Forrest (GB) en Laurent-David Garnier (FR). Professor literatuur en cultuur Anneleen Masschelein (BE) geeft op vrijdag 28/09 een lezing over het begrip ‘the uncanny' en goochelaar Bob Alan (BE) geeft op zaterdag 29/09 een korte maar krachtige ‘workshop magie' voor alle geïnteresseerden.

 

BUDA VISTA!#1 • Stel je eigen dagparcours samen! •

 

TICKETS:
Losse voorstellingen (uitzicht): €10 / €7 (-26/65+,oko) / €6 (CJP)
INzicht (zonder voorstelling): €5 / €4 (-26/65+,oko) / €3 (CJP)
Dagkaart (INzicht+UITzicht): €12 / €9 (-26/65+,oko) / €8 (CJP)

INFO & RESERVEREN:
056/22 10 01 | info@budakortrijk.be | online

 

WHAM BAM BUDA

 
   

Dit weekend opent de Budafabriek, een cowerkplek voor actieve burgers, ontwerpers, ondernemers, studenten, kunstenaars en wetenschappers. Het rijkgevulde programma van het weekend vind je op www.buda-eiland.be! Alle concerten, voorstellingen, workshops, lezingen en expo's zijn gratis! Maar, als toegangsticket op zaterdag vragen we wel de picknickzak te vullen met allerlei ingrediënten. Hiermee mixen barkeepers drankjes en bereiden koks en leerlingen van hotelschool Sint-Niklaas hapjes. Nog geen zak bemachtigd? Je vindt er nog in de Budascoop!

 

Op het programma staat o.a. 'Valies' van Naomi Kerkhove, dat deels gecreëerd (genaaid) werd in kunstencentrum BUDA. Je kan niet enkel naar deze voorstelling komen kijken, maar ook het handgenaaide decor komen bewonderen! Daarnaast laat Theresa Mayer je de wereld letterlijk op z'n kop zien in 'Inverted Vision' of kan je diverse objecten ontmantelen of kapotslaan in 'Worktable' van Kate McIntosh.

 

Binnenkort in kunstencentrum BUDA

 
   

France Distraction, waarbij de hele Budascoop omgebouwd wordt tot één gigantische ‘levende installatie' die evenveel lijkt op een experimentele kermis als op het bureau van je baas bij een afscheidsdrink. (za 13/10 | Budascoop | €6 | info@budakortrijk.be)

 
 
 

 Tip 28

Beste
 
Als bijlage de uitnodiging voor het muziekspektakel De Kaartridder op 29/09/2012 en 30/09/2012.

De kaartridder is een kooropera, gecomponeerd door Rob Casteels ter gelegenheid van 800 jaar Landen. R.Casteels komt zelf dit werk dirigeren. Uitvoerders zijn, naast de concertband, het koor Singhet ende weset vro en dansschool Serbatoio.
 
Het werk is een uniek spektakel. Een niet te missen opvoering!
Kaarten zijn te verkrijgen via dit mailadres (concertbandlanden@hotmail.com) en anderzijds te verkrijgen bij de dienst cultuur (cultuur@landen.be of 011/88 03 16).
 
Stuur deze uitnodiging gerust door!
 
Tot dan!
 
Vriendelijke groeten
Namens de Concertband Landen en de stuurgroep De Kaartridder
Wim Vandevorst
Lut Vrancken

 

De Kaartridder Uitnodiging mail.jpg

 Tip 29

 

Beste,
 
Vanaf 17 september starten VIER en Woestijnvis met 'De Kruitfabriek', een gloednieuwe actuashow met centrale gastheer Tom Lenaerts. Hij wordt bijgestaan door klasbakken Lieven Scheire, Sofie Lemaire, Gilles De Coster en Christophe Deborsu. Samen zullen ze een breed en divers programma maken, dat op de actualiteit inspeelt, waarbij ze nationale en internationale gasten ontvangen.
 
Wil jij de start van deze fantastische nieuwe show niet missen?
Surf dan naar http://www.woestijnvis.be/nl/publiek/de-kruitfabriek. Bellen kan naar 02/303 38 08.
 
U wordt rond 18u30 verwacht in onze studio te Vilvoorde. Het adres:
 
Kruitfabriek
Steenkaai 44D
1800 Vilvoorde
 
Hopelijk mogen wij jullie met een drankje verwelkomen in onze studio!
 
Met vriendelijke groeten,
 
Marlies Coene
Productie ‘De Kruitfabriek’
T: +32 (0) 2 303 38 08
M: +32 (0) 474 90 03 12
Woestijnvis NV, Harensesteenweg 228, 1800 Vilvoorde, België (BE 0460.337.749)

Tip 30
 
Art-X goes Aquarelle is het nieuwe tentoonstellingsproject van Art-X.
 
10 Art-X aquarellisten tonen hun werk in de tentoonstellingsruimte van het CC De Kruisboog Tienen (Sint-Jorisplein 20 ; voorheen kazerneplein)
van 14/9 tot 7/10 2012 tijdens openingsuren van CC De Kruisboog
én op zondagen 16/9, 23/9, 30/9 en 7/10 van 14 tot 17 uur
 

art x goes aquarelle .jpg

Tip 31

Mol2.jpg

Tip 32

Veggie.jpg

Meer info op:

Tip 33

Beste lezer,

Hopelijk heb je genoten van een deugddoende zomervakantie.

Volgende week ga ik terug van start met een reeks lezingen en workshops rond het thema Ayurveda.

Lezingen worden georganiseerd te Leuven, Antwerpen, Hoegaarden en Maaseik.

Er wordt steeds aandacht gegeven aan oefeningen en ontspannende momenten.

Ik hoop je te ontmoeten op één van de boeiende avonden.

Bij deelname ontvang je ook een kortingsbon van 5€, die je kan gebruiken voor een eerste consultatie of massage.

Algemene info en overzicht lezingen: www.ananda-ayurveda.be

Overzicht van de verschillende lezingen en workshops (klik op de titel voor meer details en om je in te schrijven):

Ma, 1 oktober, 2012 - 20:00 - 22:00
Workshop (Hoegaarden): Stressbeheersing met Ayurveda
Ma, 8 oktober, 2012 - 20:00 - 22:00

Lezing (OWC Leuven): Ayurveda bron van gezond en gelukkig leven

Gezonde groet,

Hans

Klik hier voor nog meer tips.

23:20 Gepost door Eric Mathues, voorzitter, namens Tresartes in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: info |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.